Kaymaklı Güllaç Tarifi

Kaymaklı güllaç tarifi

Malzemeler :


Yarım paket güllaç
3 yumurta
1.5 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
500 gr tereyağı

Kaymaklı Güllaç Tarifi :


  • 3 yumurta ile şeker çırpılır. Un ilave edilip, karıştırılır.
  • Ateşe konup yavaş yavaş karıştırılarak 1 kilo süt de ilave edilip, muhallebi gibi pişirilir. Krema kıvamına gelince yağ ve vanilya ilave edilip, ateşten alınır. Soğuyana kadar mikerle çırpılır.
  • Tepsiye bir güllaç yerleştirilip ıslatılır. Üst üste ıslatılıp yerleştirilir. Arasına pişirilen krema dökülüp yaydırılır (sıcak olarak). Tekrar üzerine güllaç yaprakları ıslatılarak yerleştirilir.
  • Yarım kilo ılık süte bir miktar şeker katılarak güllacın üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulur. Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz parçaları serpilir. Varsa ara ara çilek reçeli ve incir reçeli dilimleri yerleştirilip kesilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder